Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Прикрита страст
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Ориг. име:
A Quiet Passion
Жанр:
Драма, Биографичен
Режисьов:
Терънс Дейвис
Участват:
Катрин Бейли, Джоди Мей, Дънкан Дъф, Ема Бел, Кийт Карадайн, Дженифър Или, Синтия Никсън, Дънкан Дъф, Джоана Бейкън, Анет Бедланд, Ерик Лорън
Описание:
Коя е Емили Дикинсън? Какъв човек е поетесата, която прекарва по-голямата част от живота си в дома на своите родители в Амхърст, Масачузетс? Именно на това място е заснет филмът, портретиращ живота на една необикновена дама, за която всъщност се знае малко.

Тя е родена през 1803 г. Израства като умно и будно дете, но тежка емоционална травма става причина да прекъсне ученето. Постепенно Емили се затваря в себе си, отчуждава се от другите и започва да пише поезия. И въпреки изолирания живот, който води, нейните творби пренасят читателите на пътешествия из необятния свят.

Режисьорът Терънс Дейвис си представя живота на Емили Дикинсън и изследва как може би са се родили изключителните ѝ стихотворения. Филмът Тиха страст е деликатен поглед над един живот, в който поезията заема все повече и повече място. Емили поддържа връзка с външния свят чрез писма. В комуникацията си с близките и с пастор Чарлс Уадсуърт тя разисква както битови, ежедневни проблеми, така и философски въпроси. Когато Уадсуърт се премества в Сан Франциско обаче, поетесата го преживява много тежко.

Филмът на Терънс Дейвис разказва не само за живота на Емили Дикинсън, но и за нейните отчаяни опити да получи признание в свят, доминиран от мъже.

„Когато бях на 18 години, чух стихотворения на Емили Дикинсън по местната телевизия. Четеше ги Клер Блум. Никога не бях чувал за тази поетеса. По-късно си купих нейните творби, прочетох ги и се влюбих в тях. Но бях само на 18, трябваше да работя. Понякога дадена идея се запазва някъде в главата ти за много дълго време и един ден нещо внезапно я изкарва на преден план. Преди четири години си помислих: „Тази жена е имала много странен живот“. Тя излиза от дома си веднъж и повече никога не го прави. Никога. Мисля, че прочетох шест различни биографии на Емили Дикинсън и установих, че макар да не е излизала никъде, тя е живяла необикновен и интересен живот. Без да скучае. И смятам, че причината за това е в семейството ѝ, което притежава всичко хубаво и всичко ужасно накуп.“
Добави обект
Добави събитие
АКТУАЛНИ ОФЕРТИ С ОТСТЪПКИ:
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: