Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Историческият музей ще представи изложбата "Пейзаж“
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Място:
Описание:
Регионален исторически музей - Благоевград ще представи изложбата "Пейзаж" в зала "Временни изложби" на 8 април от 17:30 часа. Картините са експонати от богатия фонд на музея към отдел "Художествен". Изложбата е дело на Илия Гоцков - зам.директор на РИМ - Благоевград . Почитателите на живописното изкуство ще могат да се насладят на над 30 творби от различни автори. Част колоритните картини са рисувани от Генко Генков, Борис Ненов, Ненко Балкански, Димитър Киров и др.

Друга интересна експозиция изложена в залите на музея е на отдел "Етнография". Организирана е от Румяна Хаджиева - главен уредник на отдела, и представя великденски картички от миналия век. Основните акценти на изложбата са традиционната великденска украсата и типични кулинарни изделия присъстващи на празничната трапеза, както и задължителните рисувани яйца.

Великденските картички ще накарат посетителите да усетят тръпката и вълнението на получена пощенска картичка с пощенска марка. Атмосфера, дълбоко забравена в днешното виртуално време. Картичките пресъздават онова особено чувство на близост, което в съвременните комуникации е трудно доловимо за голяма част от населението.

Празникът на "Възкресението" - Великден е немислим без рисуваните яйца и различните предмети от бита свързани с този свещен християнски ритуал.
Изложбите могат да бъдат видени до края на месец април.
Добави обект
Добави събитие
АКТУАЛНИ ОФЕРТИ С ОТСТЪПКИ:
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: